FAQ

Als ik wapens wil huren, hoe gaat dat in zijn werk? (stap voor stap)

Kan ik wapens huren bij Legacy FX?

Ja, hiervoor bestaan twee opties:

1. Tijdens de opnames is er een wapencoördinator van Legacy FX aanwezig, hierdoor zit er geen beperking in het aantal wapens, dit is ook de enige optie wanneer er geschoten moet worden met losse flodder/knal patronen/blanks. 

2. Zonder gebruikt te maken van een wapencoördinator van Legacy FX is het mogelijk om tot 5 wapens te huren. Hiervoor dient een TVW formulier (tijdelijk verhuur wapens) opgesteld te worden. Met dit ingevulde formulier dient de huurder minimaal 7 en maximaal 30 dagen voor gebruik naar de Korpschef van de politie te gaan in de regio waar de opnames plaats vinden en waar de wapens opgeslagen worden.

Het gebruik van wapens op de openbare weg of op publiek toegankelijke plaatsen mag alleen als er vooraf schriftelijke toestemming is verleend door de burgemeester, dit is voor beide opties.

Zijn de wapens van Legacy FX echt?

Sommige wapens van Legacy FX zijn echt, echter zijn deze wapens omgebouwd zodat ze enkel nog geschikt zijn voor het verschieten van losse flodders/knalpatronen/blanks. Echte patronen met een kogel kunnen hiermee niet meer verschoten worden.

Wat zijn losse flodders/knal patronen/blanks?

Losse flodders/knal patronen/blanks zijn eenheidspatronen (huls, kruitlading, en slaghoedje) maar zonder kogel. 


Foto: Westernstageprops

Geeft Legacy FX ook wapentrainingen?

Ja, Legacy FX heeft samen met een partner een 1-daagse training ontwikkeld om acteurs, stuntmensen en andere professionals de basis van het gebruik van wapens te bieden. Van veiligheidregels tot tactieken en van alternatieve houdingen tot bewegend schieten. Op deze trainingsdag proberen we zoveel mogelijk onderwerpen te behandelen.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Legacy FX – Wapenverhuur Nederland